Igge och Mästaren

Tyresö Centrums nya maskotar Igge & Mästaren

Med dessa två kompisar blir det full fart framåt och massor av härliga kramar och busiga upptåg. Du hittar dem under en blomma i Tyresö Centrum eller köandes till Centrumfiket för att titta på vad besökarna mumsar på. Igge älskar mjölk och Mästaren samlar på tallkottar. Med sig har de alltid sitt stora förstoringsglas (bra för närsynta Igge) då de oftast är på upptäcktsfärd för att hitta nya spännande kompisar och spana på fåglar! Mästaren kommer från centrum men älskar parken och det gröna och Igge kommer från slottsparken men älskar centrum och är en riktigt modern kis. Det blir en fin kontrast där centrum och park möts i mängder av olika aktiviteter.

Datum för Igge & Mästaren 2023 (12.00 – 15.00)
25 februari      Premiär i Tyresö Centrum (start på sportlovet)
25 mars                               
15 april          Större vårevent (Påsklovskickoff)
13 maj
10 juni
Uppehåll under juli
19 augusti      Skolstart
September      Under Tyresöfestivalen
28 oktober     Större höstevent (Höstlovskickoff)
11 nov

Vårevent 15 april: Vår i Luften
Nu börjar det droppa lite ute och våren smyger sig på. Denna dag får Igge och Mästaren besök av en annan trädgårdsintresserad person, Herr Trädhgård, och hans assistent som har planteringsskola med barnen. Barnen får själva plantera sitt lilla frö och ta med sig sin planta hem för att se den växa under våren.

Höstevent 28:e oktober: Höstmys med hållbarhetsanda
Nu börjar det bli höst och denna dag har vi höstmys i Tyresö Centrum med Igge & Mästaren. I naturverkstaden får alla barn som vill trycka sitt eget örngott med potatistryck. Det blir motiv från Igges älskade skog, löv, kottar och annat skoj som barnen sen får sova gott på.  

Vi ses!

/Kramar från Igge och Mästaren